De Bruyne: 'Alles viel op zijn plek, dit geeft een boost'

Kevin De Bruyne denkt dat de 3-1 zege van Manchester City op Barcelona in de Champions League ook van onschatbare waarde is voor de toekomst. The Citizens speelden na een stroeve start fabuleus en tankten zo vertrouwen voor de rest van het seizoen.

Na een sterke start onder manager Pep Guardiola nam de kritiek de afgelopen week toe na zes wedstrijden zonder zege. 'Dit was een grote wedstrijd voor ons. We wisten dat we onder druk stonden', erkende De Bruyne dinsdagavond na afloop op de clubsite. 'In het begin hadden we het lastig, we maakten fouten.'

Dat laatste deed de thuisploeg in de tweede helft amper. Het was De Bruyne zelf die City in de 51ste minuut aan de leiding hielp door doelman Marc-André ter Stegen te kloppen bij een vrije trap.  'Het was niet mijn plan om in die hoek te schieten, maar ik zag dat Ter Stegen te ver naar het midden stond. Hij zette ook nog eens een stap en toen was het voor hem te lastig om naar de bal te gaan, schat ik zo in.'

Volgens de Belgische spelmaker kwam de zege City volledig toe. 'We verdienden het. Iedereen kent onze stijl en vandaag viel alles op zijn plek. Zelfs in Barcelona (4-0 nederlaag, red.) probeerden we dit te doen. Het is alleen lastig om dit strijdplan uit te voeren tegen Barça. In Camp Nou hadden we minder geluk. Dit geeft ons wel een enorme boost voor de rest van de Champions League.'

Gündogan
Ilkay Gündogan bewees in de voorbije wedstrijden zijn waarde voor The Citizens. De Duitse middenvelder speelde zich met name in de voorbije twee duels in de schijnwerpers bij de Engelsen. Na zijn twee goals tegen West Bromwich Albion (0-4 zege) was hij tegen Barcelona wederom twee keer trefzeker.

'We begonnen nerveus', blikte de aankoop van Guardiola terug. 'Maar we wonnen ons vertrouwen terug. Om eerlijk te zijn was het geen tactisch gevecht, het ging om mentaliteit. Dankzij ons spel in de tweede helft is het een ongelooflijke avond geworden voor iedereen bij City.'