De Boer ziet Arsenal als voorbeeld voor Ajax

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer wil dat zijn ploeg in de return tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk net zo speelt als Arsenal dinsdag. Daarnaast ging hij in op het gesprek dat hij had met Ricardo Kishna.

De Boer ziet Arsenal als voorbeeld voor Ajax

De Boer zag Arsenal dinsdag weliswaar met 2-0 winnen bij AS Monaco, de Londenaren liepen kwalificatie voor de kwartfinale van de Champions League evenwel mis. Toch is de oefenmeester onder de indruk van het spel van The Gunners. 'In hun laatste competitiewedstrijd (3-0 tegen West Ham united, red.) maakten ze drie doelpunten, dat waren bijna zaalvoetbalgoals', sprak hij zijn bewondering uit.

'Tegen Monaco hadden ze ook een paar fantastische aanvallen. Inspelen, doorbewegen, lopen voor een ploeggenoot. Ze haalden alleen te weinig de trekker over. Maar van een ploeg als Arsenal probeer je altijd dingen mee te pikken.' De Boer stelde daarbij dat hij van Ajax hoopt dat ze Dnjepr donderdag onder druk zetten en opjagen, net zoals Arsenal dat dinsdag deed.

Hij verklapte verder dat Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson en Ricardo Kishna donderdag weer bij de selectie zitten. De onrust tussen laatstgenoemde en de trainer is weg, zo verzekerde De Boer. 'Ons gesprek ging erom of hij begreep waarom ik hem buiten de selectie had gelaten. En dat was zo, hij vond het niet al te slim van hemzelf. Het was geen verschrikkelijke ramp, dus dat moet je dan achter je kunnen laten.' Ook Jairo Riedewald zit bij de selectie, ten opzichte van zondag vallen Richairo Zivkovic, Queensy Menig en Lucas Andersen af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.