De Boer zet Denswil en Van der Hoorn tegenover Zlatan

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft voor een opvallende invulling van zijn verdediging gekozen voor het Champions League-duel bij Paris Saint-Germain. Mike van der Hoorn en Stefano Denswil staan namelijk centraal achterin.

De Boer zet Denswil en Van der Hoorn tegenover Zlatan

Daardoor ontbreekt naast Joël Veltman (geschorst) ook Niklas Moisander bij Ajax. De Fin staat op scherp en wordt door De Boer gespaard voor het duel met APOEL Nicosia van 10 december, dat vermoedelijk doorslaggevend zal zijn in de strijd om plaatsing voor de Europa League.

Het houdt in dat twee spelers die hun minuten dit seizoen vooral in Jong Ajax maakten vanavond superspits Zlatan Ibrahimovic moeten afstoppen. Denswil en Van der Hoorn maakten dit seizoen gezamenlijk 971 minuten in de Jupiler League, tegenover slechts 279 in de Eredivisie.

De Boer wijzigt op het middenveld niets en geeft voorin het vertrouwen aan Ricardo Kishna, die Anwar El Ghazi vervangt. Hij staat net als Moisander op scherp. Arek Milik krijgt weer de voorkeur boven Kolbein Sigthórsson in de spits.

Opstelling PSG: Sirigu; Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell; Rabiot, Pastore, Matuidi; Cavani, Ibrahimovic, Lavezzi.
Opstelling Ajax
: Cillessen; Van Rhijn, Denswil, Van der Hoorn, Boilesen; Serero, Andersen, Klaassen; Schöne, Milik, Kishna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.