De Boer wuift kritiek op behoudend spel weg

Reacties

Frank de Boer vindt dat Ajax dominant en aantrekkelijk speelt. De trainer van de landskampioen was het dan ook oneens met de suggestie dat hij te behoudend is ingesteld.

De Boer wuift kritiek op behoudend spel weg

De afgelopen jaren kreeg Ajax al vaker kritiek op de gecontroleerde speelstijl. Door achtereenvolgens tegen Feyenoord (0-0), Vitesse (1-0 verlies) en AZ (0-1 verlies) niet te scoren, kwam het gebrek aan productiviteit bij de Amsterdammers extra onder een vergrootglas te liggen.

'Ik vind ons spel niet behoudend', reageerde De Boer op de kritiek op zijn elftal. 'Als wij in vorm zijn, dan spelen we dominant en aantrekkelijk voetbal. Nu zijn we zoekende om de vorm terug te krijgen, dus zijn we minder aan de bal en minder attractief. Dat is een logisch gevolg.'

De Boer ging ook in op een vraag over het vermeende gebrek aan ervaring in zijn team. 'Daar ontbreekt het af en toe inderdaad aan. Soms moeten we even wat simpeler en gereserveerder spelen als we vier keer op rij balverlies hebben geleden. Dan moeten we het balbezit koesteren. Dat is voetbalgogme en moet beter.'

Twente
Met FC Twente treft Ajax zondag (aftrap 16.45 uur) een elftal dat eveneens zoekend is naar de juiste vorm. Twente ging de afgelopen weken onderuit tegen ADO Den Haag (2-0) en Excelsior (1-3). 'Ajax en Twente zijn twee ploegen die heel graag de bal willen hebben en goed positiespel spelen', analyseerde De Boer.

'Zij hebben twee zeperds achter de rug, dus we moeten zorgen dat ze niet in hun spel komen. Met Hakim Ziyech, Youness Mokhtar, Kamohelo Mokotjo, Renatio Tapia en Luc Castaignos heeft Twente namelijk een goed team, met goede spelers', besloot De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.