De Boer wint bij Inter-debuut dankzij juweel Candreva

Frank de Boer heeft zijn eerste wedstrijd als trainer van Internazionale winnend afgesloten. Celtic werd onder leiding van de opvolger van Roberto Mancini in een oefenduel met 2-0 verslagen.

De doelpunten kwamen op naam van Éder en Antonio Candreva. Eerstgenoemde kopte op slag van rust raak na een corner. Candreva, die Éder in de tweede helft was komen vervangen, zorgde een kwartier voor tijd voor het hoogtepunt van de avond door te scoren met een schitterende stift.

Daarmee kan De Boer qua resultaat terugkijken op een geslaagd debuut als coach van Inter, maar het spel - met name in balbezit - zal hem minder optimistisch hebben gestemd. Er zat namelijk bijzonder weinig lijn in het spel van de Nerazzurri, die het initiatief vrijwel het hele duel aan Celtic moesten laten.

De Schotten deden zichzelf tekort door ondanks een aantal prima kansen niet te scoren. De Nederlandse Turk Nadir Çiftçi kwam in de tweede helft het dichtst bij een goal, maar zijn prachtige volley spatte uiteen op de lat. Inter-doelman Samir Handanovic voorkwam ook diverse malen een Celtic-treffer.

Het duel in Limerick was de laatste wedstrijd van de voorbereiding van Inter. De Milanezen beginnen het seizoen volgende week zondag met een uitwedstrijd tegen Chievo Verona.