De Boer wil Serero behouden door vertrek Andersen

Reacties

Nu Lucas Andersen verhuurd wordt aan Willem II, wil Ajax-trainer Frank de Boer niet meer meewerken aan een vertrek van Thulani Serero. De coach van de koploper wil niet te dun in zijn middenvelders komen te zitten.

De Boer wil Serero behouden door vertrek Andersen

Op de clubwebsite beaamt De Boer dat Andersen aan spelen moet toekomen in de Eredivisie. 'Serero is dan de vijfde middenvelder. Andersen die ervaring gaat opdoen en Serero behouden, dat is dan inderdaad het ideale scenario', stelde De Boer.

De Boer sprak zich ondertussen positief uit over de tactische verandering die hij deze zomer doorvoerde. Davy Klaassen opereerde in de eerste drie competitieduels als nummer 10, waardoor Ajax met de punt naar voren speelt op het middenveld. 'Dat loopt heel aardig. Iedereen weet precies wat hij moet doen. We hebben steeds twee of drie mensen in het zestienmetergebied. Daar ben ik heel tevreden over. Voorheen hadden we geregeld maar één iemand daar. Dat is veel te gemakkelijk verdedigen. In dat opzicht denk ik dat we dreigender zijn dan in voorgaande jaren.'

Dat Ajax na drie duels nog zonder tegentreffers is, doet De Boer ook plezier. 'Van Gaal zei het laatst ook al eens. Verdedigen begint voorin, we doen dat nu met het hele team. De voorhoede vult dat prima in. En natuurlijk willen we iedere wedstrijd met 5-0 winnen, maar dat doe je niet zomaar even. Daar moeten we maar eens vanaf in Nederland. Het verdedigende aspect en onze omschakeling, daar zit het in ieder geval wel goed. Dat is ook de basis. Van daaruit willen we stappen gaan maken. Dat niet iedereen tevreden is, kan ik begrijpen. Maar we hebben een heel jonge groep en zijn pas net bezig. Er is dus nog voldoende ruimte voor verbetering', aldus De Boer, die donderdag op bezoek bij FK Jablonec een 1-0 voorsprong moet zien te verdedigen om deelname aan de Europa League af te dwingen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.