De Boer wil niet dramatisch doen over gebrek aan spektakel

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer erkent dat de strijdwijze van dinsdag tegen Heracles Almelo (0-0) niet was zoals afgesproken, maar wil niet spreken van een structureel probleem.

De Boer wil niet dramatisch doen over gebrek aan spektakel

Na de winterstop heeft Ajax moeite het net te vinden. ADO Den Haag (0-1) en Vitesse (1-0) werden nog wel verslagen, maar tegen de Heraclieden lukte dat niet. Na afloop kreeg Ajax flink kritiek vanwege het bloedeloze gelijkspel. De Boer erkende ook dat zijn ploeg veel eerder opportunistischer had moeten gaan spelen om kansen af te dwingen.

'Maar we hoeven er niet te dramatisch over te doen', stelde De Boer tijdens zijn perspraatje in aanloop naar het uitduel met Roda JC van zondag (12.30 uur). 'We hebben een paar keer wél veel gescoord', refereerde hij aan de ruime zeges op ADO Den Haag (4-0), Roda JC (6-0), SC Cambuur (5-1) en SC Heerenveen (5-2). 'In eigen huis hebben we het meest gescoord van allemaal.'

Ajax heeft in totaal vier doelpunten minder dan PSV (47 om 51), maar scoorde in eigen huis zeven keer vaker dan de concurrent (29 om 22). De Eindhovenaren speelden wel één keer minder in eigen huis. 'Ik leg die kritiek naast me neer. We werken er ook hard aan. Het is een kwestie van steeds de spelers erop attenderen en er tijdens de training aan werken. Daar hebben we nu de tijd voor. Ik denk ook dat de spelers het wel gaan begrijpen', doelde hij op het erin slijpen van een directere speelwijze.

'Neem de backs, waarom moet je een man voorbij voordat je een voorzet moet geven? Slinger die bal er maar in, dan gebeurt er altijd wel wat. En dat is vaak beter dan de bal maar heen en weer schuiven. Als het niet loopt, moeten we sneller dáárvoor kiezen en die momenten herkennen', besloot hij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.