De Boer wijst op belang van Klaassen voor Ajax

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer is blij met de aanstaande rentree van zijn aanvoerder Davy Klaassen (22). De middenvelder kampt sinds het trainingskamp in Belek met een knieblessure, maar de vooruitzichten richting komende zondag zijn positief.

De Boer wijst op belang van Klaassen voor Ajax

De Boer sprak al eerder de verwachting uit dat Klaassen er in het uitduel met Roda JC Kerkrade weer bij is. Woensdag deed de middenvelder de training bij Ajax grotendeels mee.

Die oefensessie volgde een dag na het teleurstellende gelijkspel in eigen huis tegen Heracles Almelo (0-0). Net als de twee wedstrijden daarvoor moest Klaassen vanaf de tribune toekijken. Ajax kwam zonder de aanvoerder maar moeizaam tot scoren. Bij ADO Den Haag werd met 1-0 gewonnen en ook thuis tegen Vitesse was één goal goed voor de zege.

'Hij is niet alleen belangrijk omdat hij aanvoerder is, maar heeft ook nog heel veel verstand van voetbal', looft De Boer Klaassen op de clubwebsite. 'Hij leest sneller dan de meeste anderen hoe een situatie in elkaar zit. Hij is een verlengstuk van ons (de staf, red.) en had bijvoorbeeld waarschijnlijk gezien dat we tegen Heracles sneller de bal er in hadden moeten gooien en dat hij in dan het zestienmetergebied had moeten zijn. Dat is een van zijn grote kwaliteiten', refereert De Boer aan de speelstijl van dinsdag, die in zijn ogen niet opportunistisch genoeg was.

De Boer is dan ook blij dat Klaassen er binnenkort weer bij is. 'Je kunt op die positie nog geen leidersrol van jongens als Daley Sinkgraven en Donny van de Beek verwachten', aldus de trainer van de Amsterdammers, bij wie Joël Veltman, Mike van der Hoorn, Jairo Riedewald en Mitchell Dijks allemaal niet okselfris uit het duel met de Heraclieden kwamen. De verwachting is dat het kwartet verdedigers wel gewoon fit is voor het treffen van zondag.

Klaassen was in de eerste zeventien competitieduels van Ajax wel van de partij, daarin scoorde hij zeven keer en was hij zes keer aangever. Mocht Klaassen het duel in Limburg niet halen, is de thuiswedstrijd tegen Feyenoord op 7 februari waarschijnlijk de wedstrijd van zijn terugkeer. Die Klassieker zal tot opluchting van De Boer worden afgewerkt op een nieuw veld in De Arena. De vorige mat, die in de duels met Vitesse en Heracles spiegelglad bleek, is reeds vervangen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.