De Boer: 'We waren niet in staat het stuk te spelen'

Ondanks een vroege voorsprong won Ajax zondag slechts met 3-1 van De Graafschap. Trainer Frank de Boer van de koploper was na afloop dan ook niet tevreden met het spel.

'Iedereen dacht na die goal in de derde minuut dat we wel even naar een nulletje of tien zouden uitlopen. Maar mede door ons eigen spel bleven we daar ver van verwijderd', reageerde De Boer. 'We leden veel te veel onnodig balverlies en liepen te veel met de bal.'

'Ik heb de eerste helft dan ook niet rustig op de bank gezeten', vervolgde de Ajax-trainer. 'Over de tweede helft ben ik meer tevreden dan de eerste helft. We waren echter niet in staat om het stuk te spelen. Uiteindelijk ben ik tevreden over de winst, vooral in deze fase. Maar je wilt alles eruit halen, vooral voor het publiek.'

'Je verwacht op voorhand een moeilijke middag', vertelde De Graafschap-trainer Richard Roelofsen na de wedstrijd. 'Wij hebben geprobeerd om de spelers er zo op in te stellen, dat zij deze wedstrijd goed zouden afsluiten. Maar als je na drie minuten al een goal moet incasseren, verwacht je dat het een zware middag wordt. Ik vind dat de ploeg zich daarna goed heeft hersteld.'

'Tot aan de 2-0 speelden we onze beste periode van de wedstrijd. Tijdens die fase zetten we druk op de helft van de tegenstander en creëerden we enkele mogelijkheden. Goed om te zien. Al met al gaan we met een goed gevoel terug naar Doetinchem. Hopelijk kunnen we dit spel meenemen naar de wedstrijd tegen Heracles', besloot de coach van de Superboeren. Foto: VI Images