De Boer: 'We misten geilheid om de bal af te snoepen'

Trainer Frank de Boer van Ajax erkende na de met 1-0 gewonnen topper tegen PSV dat de Brabanders een punt hadden verdiend. De coach denkt dat PSV zich na de nederlaag niet meer zal mengen in de titelrace. Het gat tussen Ajax en de Eindhovenaren bedraagt al veertien punten.

'We hebben denk ik een concurrent voor de titel uitgeschakeld', aldus De Boer. PSV kreeg voor rust een handvol grote kansen en zorgde er tegelijkertijd voor dat Ajax niets kon creëren. 'Complimenten aan PSV', aldus De Boer voor de camera's van FOX Sports. 'PSV was sterk als collectief en stoorde heel goed. Bovendien waren ze er een paar keer snel uit in de omschakeling. Misschien was een gelijkspel wel terecht geweest.'

De Boer sprak zijn elftal gedurende de pauze streng toe. 'Ik had het gevoel dat we in de eerste helft op tachtig procent druk probeerden te zetten', verklaarde de trainer. 'Ik noem dat de geilheid om de bal af te snoepen. Daar moet je agressief in zijn. Na rust waren we dat wel.'

Ajax won de wedstrijd dankzij een doelpunt van Kolbeinn Sigthórsson na een prachtige assist van Lasse Schöne. 'Een wereldgoal', aldus De Boer. 'Die voorzet van Lasse was fantastisch en de loopactie en het afmaken van Kolbeinn ook.'