De Boer: 'We hebben een fantastische voorbereiding gehad'

Ajax sloot zaterdagavond de voorbereiding af met een 1-0 zege bij Benfica en trainer Frank de Boer is tevreden, maar was wel kritisch over het spel van de Amsterdammers na rust.

'De eerste helft hadden we controle en was het positiespel goed', reageerde De Boer op de clubwebsite. Na rust veranderde het spelbeeld. 'Toen ging er in de tweede helft steeds meer fout. Gevolg was dat we nauwelijks meer risico durfden nemen.'

Ajax kwam steeds meer onder druk te staan, waardoor er foute beslissingen werden gemaakt. 'Daarbij waren er toch momenten waarop spelers betere keuzes hadden kunnen maken. Ik heb me daar wel aan gestoord. Jammer dat we in de tweede helft bijna niet meer in de wedstrijd zijn geweest. Helemaal omdat we een goede eerste helft speelden.'

Uiteindelijk was het aan Kenneth Vermeer te danken dat Ajax de voorsprong vasthield. De keeper keerde een strafschop van Francisco Jara. 'Kenneth was echt op zijn top. Je weet dat Kenneth over katachtige reacties beschikt. Die penalty had hij nog klemvast ook. Hij is een fantastische doelman.'

De Boer kijkt terug op een goede voorbereiding. 'Ik denk dat we er klaar voor zijn. We hebben een fantastische voorbereiding gehad', aldus de trainer, die zondag 3 augustus met Ajax aantreedt tegen PEC Zwolle in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. 'Die prijs willen we natuurlijk pakken. Maar de competitie blijft het belangrijkste.'