De Boer: 'We hadden APOEL al jaren geleden moeten treffen'

Reacties

Ajax treft dinsdagavond in APOEL Nicosia een tegenstander die het een paar jaar terug al had moeten tegenkomen. Dat vindt althans trainer Frank de Boer, die op zijn hoede is voor de Cyprioten.

De Boer: 'We hadden APOEL al jaren geleden moeten treffen'

'Het zal moeten blijken of hier iets te halen is, maar dat het lastig zal zijn weet ik wel zeker', vertelde De Boer maandag op de persconferentie voorafgaand aan het uitduel in de Champions League. 'Het zijn goede en geroutineerde spelers, vooral hier thuis zijn ze heel moeilijk te verslaan. Ze spelen in een compact stadion en willen dominant zijn. Dat zijn ze normaal gesproken in eigen land ook, ze zijn verreweg de beste en grootste club van Cyprus.'

Bovendien een ploeg die Ajax in het verleden al in de knock-outfase van het miljoenenbal had moeten tegenkomen. 'Normaal gesproken hadden we twee jaar geleden al tegen APOEL moet spelen.' De Boer doelde daarmee in werkelijkheid op drie jaar geleden, toen Ajax in de groepsfase werd uitgeschakeld. Doordat Olympique Lyon toen op de laatste speeldag met 7-1 (!) won bij Dinamo Zagreb, gingen de Fransen ten koste van Ajax op doelsaldo door naar de achtste finale.

Naast Ajax-trainer Frank de Boer (rechts) schoof ook keeper Jasper Cilllessen aan voor de persconferentie.
Naast Ajax-trainer Frank de Boer (rechts) schoof ook keeper Jasper Cilllessen aan voor de persconferentie.

Daarin trof Lyon de Cyprioten, die vervolgens na strafschoppen (beide ploegen wonnen eenmaal met 1-0) de kwartfinale bereikten. Real Madrid was vervolgens een maatje te groot voor APOEL. 'Ik weet niet veel van het voetbal op Cyprus, maar die twee wedstrijden tegen Lyon hebben me wel geleerd dat APOEL gewoon een heel goede ploeg is', aldus De Boer. 'Ik heb vertrouwen in een goed resultaat, maar denk ook dat we veel respect voor hen moeten hebben.'

Twijfel
Wat het meespelen van sterkhouder Lasse Schöne betreft, toonde De Boer zich redelijk optimistisch. 'Ik denk dat er een kans is van zeventig procent dat hij kan starten', schatte hij in. 'Gisteren zou hij een deel van de training niet meedoen, maar hij voelde zich zó goed dat hij ook de partijvorm helemaal meedeed. Maar als ik na de afsluitende training denk dat er een groot risico op een terugslag is, dan laat ik hem niet spelen.' Ook over de positie op het middenveld (Nick Viergever of Niki Zimling) had de trainer nog geen beslissing genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.