De Boer vindt EL-uitschakeling geen voordeel in titelstrijd

Reacties

Dat PSV in tegenstelling tot Ajax nog Europese beslommeringen heeft, ziet Frank de Boer niet per se als voordeel. Er kleven volgens de coach van de Amsterdammers ook nadelen aan het spelen van slechts één wedstrijd per week.

De Boer vindt EL-uitschakeling geen voordeel in titelstrijd

Ajax en PSV lijken na het resultaat van afgelopen zondag in De Kuip de enige twee overgebleven titelkandidaten. De Eindhovenaren hebben echter drie punten minder en moeten in de achtste finale van de Champions League aan de bak tegen Atlético Madrid, terwijl de ploeg van De Boer zich volledig kan richten op de titelstrijd. Feyenoord was immers te sterk in het KNVB-bekertoernooi. PSV is ook op dat front nog in de race.

'Ik weet niet of dat een voordeel of een nadeel is', zegt De Boer echter tegen Ajax TV. 'Als je eenmaal in de flow zit en de resultaten zijn redelijk goed, dan is het helemaal niet erg om om de drie of vier dagen een wedstrijd te spelen. Je kan je continu heel snel focussen op een andere wedstrijd, dat is ook heel veel waard. Wij moeten een week wachten voordat we de wei weer in kunnen. Het is afwachten of zij problemen krijgen op het mentale en fysieke vlak. Ik ga ervanuit dat gezonde spelers als die van PSV dat kunnen opbrengen.'

Het gebrek aan midweekse wedstrijden heeft één duidelijk voordeel volgens De Boer. Hij kan nu een stuk gerichter te werk gaan op het trainingsveld. 'We kunnen nu veel meer op spelpatronen trainen, langer daarop doorgaan. Hiervoor was dat heel kort, nu kun je spelers veel duidelijker maken wat je graag wil. En als je het duidelijk maakt op de training, zullen ze die momenten ook herkennen tijdens de wedstrijd', aldus De Boer, die zijn selectie niet meer vrije dagen zal geven.

Aan de andere kant betekent de Europese uitschakeling wel dat De Boer een stuk minder hoeft te rouleren, waardoor een groot deel van zijn selectie minder aan spelen toekomt. 'Dat is wel eens lastig. Je wil iedereen scherp houden in de selectie, maar nu weet je al dat het basiselftal op dit moment voor 95 procent vaststaat. Als je geen reden hebt om te wisselen, zullen er mensen moeten meedoen met Jong Ajax. Natuurlijk is het lastiger voor spelers, dat het perspectief kleiner wordt. We hameren er vanaf dag één op dat iedereen heel belangrijk is voor ons. Op een gegeven moment komt je kans een keer, dan moet je er staan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.