De Boer veroordeelt onsmakelijke actie tegen Vermeer

De vermakelijke Klassieker werd zondagmiddag ontsierd door een onsmakelijke actie van een toeschouwer aan het adres van Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer. Ajax-trainer Frank de Boer stak de voormalige Ajacied een hart onder de riem.

De Boer veroordeelt onsmakelijke actie tegen Vermeer

Tijdens de door Ajax gewonnen wedstrijd (2-1) hing in De Arena een pop van Vermeer aan een strop met daaronder een spandoek met de tekst 'Vermeer: van godenzoon naar hoerenzoon.' Ajax nam onmiddellijk maatregelen, pakte de dader op en heeft hem een stadionverbod gegeven. Ook wil de Eredivisie-club hem strafrechtelijk laten vervolgen door aangifte doen.

De Boer veroordeelde de actie na afloop. 'Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Kenneth is een fantastische speler voor ons geweest, heeft zich altijd driehonderd procent ingezet', zei de coach van de Amsterdammers tegen FOX Sports. 'Hij heeft concurrentie gekregen en op dat moment voor zijn eigen carrière gekozen. Dat dat uiteindelijk Feyenoord is geworden, kwam toevallig op zijn pad. Ik vind dat we wel heel veel respect voor hem moeten hebben.'

Bekijk hier al onze video's