De Boer verklaart keuze voor Klaassen boven Van de Beek: 'Was echt heel lastig'

Reacties

Frank de Boer heeft uitleg gegeven over zijn keuzes in de opstelling van het Nederlands elftal voor de interland tegen Bosnië-Herzegovina. Het duel is cruciaal voor de kansen van Oranje in de Nations League én de FIFA-ranking.

De Boer verklaart keuze voor Klaassen boven Van de Beek: 'Was echt heel lastig'
© Pro Shots
Nederland
Nederland
3 - 1
Bosnië-Herzegovina
Bosnië-Herzegovina

Bij de NOS werd de bondscoach gevraagd of het passeren van Donny van de Beek zijn moeilijkste keuze was. 'Zeer zeker', antwoordde De Boer. 'Ik haal eigenlijk mijn topscorer eruit, hij heeft natuurlijk het meest gescoord onder mij. Maar Davy is in heel goede vorm en je moet ook een speler hebben die het huis kan bewaken. Zo'n speler is Davy, net als Marten de Roon bijvoorbeeld. Die combinatie heeft me doen besluiten voor Davy te kiezen, hoewel het echt heel moeilijk was.'

De Boer verwacht een belangrijke rol voor zijn vleugelverdedigers. 'Ik denk dat onze backs vrij hoog zullen spelen om voorzetten te geven op Luuk de Jong. Maar Steven Berghuis kan ook naar binnen komen en een voorzet geven. Het hoeft niet per se Denzel Dumfries te zijn', aldus de vijftigjarige trainer.

De vorige ontmoeting met Bosnië-Herzegovina liep uit op een 0-0 remise, omdat Oranje maar niet door de Bosnische stellingen heen kwam. De Boer heeft die wedstrijd uiteraard geanalyseerd. 'De les is dat we soms wat opportunistischer moeten spelen, maar ook meer beweging zonder bal moeten hebben. Vuile meters maken om gaten te trekken. Zij spelen gegroepeerd, dat is lastig. We moeten proberen snel een doelpunt te maken, zodat zij iets meer uit hun schulp moeten kruipen', zei De Boer.

De wedstrijd tegen Bosnië-Herzegovina is volgens de bondscoach in twee opzichten belangrijk voor Oranje. 'Dan kunnen we verdergaan in de Nations League en daarnaast stellen we onze plek in Pot 1 voor de loting van het WK veilig', weet hij.

De bondscoach hoopt bij poging vijf dan ook eindelijk zijn eerste zege als bondscoach te boeken. Tot nu toe speelde Oranje onder zijn leiding drie keer gelijk en werd er eenmaal verloren. 'Elke coach zit te wachten op die eerste zege. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat het vandaag gaat gebeuren', sloot De Boer af.

Waarom Owen Wijndal dé linksback van Oranje kan worden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.