De Boer verkiest Andersen boven Serero, Milik in de spits

Reacties

Frank de Boer heeft niet verrast met zijn opstelling voor de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle (aftrap 18.00 uur). De Ajax-trainer kiest links op het middenveld voor Lucas Andersen (foto). Hierdoor begint Thulani Serero, die vorig seizoen een vaste basisklant was, op de bank.

De Boer verkiest Andersen boven Serero, Milik in de spits

De Boer wijzigde daarmee, zoals reeds aangekondigd, het elftal dat op het veld stond in de laatste oefenwedstrijd tegen Benfica (1-0 winst) niet. Hierdoor kent de opstelling twee debutanten. De van AZ overgenomen Nick Viergever staat centraal op het middenveld, terwijl Arkadiusz Milik, die gehuurd wordt van Bayer Leverkusen, de spits is.

Ajax doet het nog zonder WK-gangers Jasper Cillessen, Joël Veltman en Daley Blind, waardoor Kenneth Vermeer terugkeert onder de lat en Mike van der Hoorn een kans krijgt in het centrum van de defensie. Bij afwezigheid van de geblesseerde Ricardo van Rhijn is Ruben Ligeon voorlopig de rechtsback.

Nijland
Opponent PEC Zwolle heeft voor één debutant ruimte gemaakt in de basisopstelling: Ben Rienstra, die deze zomer overkwam van Heracles Almelo. In de punt van de aanval krijgt Stef Nijland een kans. Door het vertrek van Guyon Fernandez (einde uitleenbeurt) en Fred Benson (Sheriff) ligt er ruimte voor Nijland om zich te bewijzen als spits.

De opstellingen:
PEC Zwolle: Boer; Van Polen, Sainsbury, Broerse, Van Hintum; Mokotjo, Rienstra; Saymak, Drost, Thomas; Nijland.
Ajax: Vermeer; Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Andersen; Schöne, Milik en Kishna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.