De Boer: 'Van der Hoorn is geen miskoop'

Reacties

Frank de Boer heeft Mike van der Hoorn nog lang niet afgeschreven als speler van Ajax. De trainer vindt dat pers en publiek veel te snel zijn door de centrumverdediger nu al tot miskoop te bombarderen.

De Boer: 'Van der Hoorn is geen miskoop'

Van der Hoorn kent een zeer ongelukkig debuutjaar in Amsterdam. Ajax nam de mandekker in de zomer voor ongeveer drie miljoen euro over van FC Utrecht, maar in de hoofdstad verloor Van der Hoorn de concurrentiestrijd voor een basisplaats en vervulde hij al diverse malen de rol van schlemiel. Tegenwoordig behoort hij vaak niet eens tot de wedstrijdselectie van De Boer.

'Maar ik vind hem geen miskoop. In ieder geval nu nog niet. Hij kan nog stappen maken in zijn ontwikkeling. Er wordt nog weleens vergeten dat deze  jongen pas 21 jaar oud is. Bovendien gaat iedereen er vanuit dat ik hem voor de basis heb gehaald, maar dat is niet zo', aldus De Boer in het programma Studio Voetbal.

Volgens De Boer is Van der Hoorn aangetrokken als concurrent voor Joël Veltman. 'Joël had aan het begin van dit seizoen nauwelijks Eredivisie-ervaring, dus zij moesten het samen gaan uitvechten. Joël is nu verder, dus het is aan Mike om te laten zien dat hij beter wordt', vervolgt De Boer.

De Boer hoopt dat Van der Hoorn langzaam maar zeker de vorm van vorig seizoen hervindt. 'Hij had in Utrecht een fantastisch jaar. Hij werd zelfs al aan het Nederlands elftal gelinkt', besluit de coach van Ajax, die Van der Hoorn in de competitie pas twee keer gebruikte.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.