De Boer: 'Tevreden over Milik, maar zoek tweede spits'

Reacties

Ajax' aanhoudende jacht op een nieuwe spits is geen motie van wantrouwen aan het adres van Arek Milik. Trainer Frank de Boer is tevreden over de Pool, maar bepaald niet over diens stand-in Yaya Sanogo.

De Boer: 'Tevreden over Milik, maar zoek tweede spits'

'Er is geen nieuws over versterkingen. De transfermarkt is nog open, dus het kan snel gaan. Maar het is duidelijk: eerst moeten er spelers weg voordat we iemand kunnen kopen', zei De Boer tijdens een persconferentie. De komst van een nieuwe spits heeft al een tijdje prioriteit voor Ajax, maar dat is niet omdat de Amsterdammers vinden dat Milik niet functioneert.

'Het zit zo: wij zijn niet tevreden over Sanogo. Die is niet fit. Dus als Milik met een blessure wegvalt, kan ik niets. Wij willen kampioen worden en kampioen word je met twintig man, niet met elf. Arek is heel belangrijk, maar ik heb een tweede spits nodig die ook belangrijk kan zijn', legde De Boer uit. De coach ziet op dit moment Anwar El Ghazi en de momenteel geblesseerde Davy Klaassen als belangrijkste alternatieven voor Milik.

De Boer vindt dat Milik zich prima aan het ontwikkelen is. 'Hij is er nog niet, maar doet heel veel dingen goed. Daarom stel ik hem ook continu op. Hij moet beter leren herkennen wanneer hij aanspeelbaar moet zijn of juist diep moet gaan. Scoren kan hij, zijn linkerbeen is ongekend goed en de chemie met zijn medespelers gaat ook steeds beter. Ik ben tevreden over hem. Hij zal geen 9 worden, maar een 7 of 8 zou ook fantastisch zijn. Hij is gewend anders te denken en te spelen, maar hij heeft de kwaliteiten om te leren.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.