De Boer tevreden: 'Loting had veel zwaarder kunnen zijn'

Reacties

Trainer Frank de Boer ziet kansen voor Ajax om volgend jaar de achtste finale van de Europa League te bereiken. De Amsterdammers werden maandagmiddag tijdens de loting in Nyon gekoppeld aan Legia Warschau.

De Boer tevreden: 'Loting had veel zwaarder kunnen zijn'

'Mijn eerste reactie is dat het veel zwaarder had kunnen zijn', reageert De Boer direct na de loting op de clubwebsite. 'Daarmee wil ik niks over Legia zeggen, maar dan kijk ik gewoon naar al die andere sterke ploegen die we hadden kunnen treffen zoals Dinamo Moskou, Zenit Sint-Petersburg of Napoli.'

Bij de dubbele ontmoeting, die gepland staat voor 19 en 26 februari, mogen geen Poolse fans aanwezig zijn. Legia kreeg die straf opgelegd door de UEFA na wangedrag van de Legia-supporters op bezoek bij SC Lokeren in de groepsfase van de Europa League. De Poolse winnaar van Groep L mag bovendien het hele seizoen geen fans meenemen naar uitwedstrijden.

Voor Ajax stroomde alweer de vijfde achtereenvolgende keer dat het vanuit de poulefase van de Champions League door naar de knock-outfase van de Europa League. In 2010/11 was de achtste finale het eindstation door toedoen van Spartak Moskou. De drie seizoenen daarop verloor de landskampioen in de zestiende finale achtereenvolgens van Manchester United, Steaua Boekarest en Red Bull Salzburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.