'De Boer stopt bij Ajax'

Reacties

Frank de Boer is volgend seizoen geen trainer meer van Ajax, dat schrijft De Telegraaf. De 45-jarige oefenmeester heeft aan de clubleiding kenbaar gemaakt dat hij vertrekt.

'De Boer stopt bij Ajax'

Vorige week maakte De Boer al bekend dat hij een besluit over zijn toekomst genomen had. Op dat moment leek hij nog op weg naar zijn vijfde landstitel in vijfenhalf jaar tijd in Amsterdam. Op de slotdag ging het echter mis tegen De Graafschap (1-1), waardoor niet Ajax maar PSV kampioen werd.

Nu is duidelijk geworden dat De Boer door het gelijkspel in Doetinchem zijn gedroomde afscheid bij Ajax is misgelopen. In zijn laatste twee seizoenen heeft de coach uit Noord-Holland geen prijzen gepakt, wat een schaduw werpt over zijn succesvolle periode in Amsterdam.

De Boer leidde Ajax vier keer op rij naar de landstitel tussen 2011 en 2014. Bij zijn eerste kampioenschap had hij halverwege het seizoen het roer overgenomen van Martin Jol. De Boer won behalve viermaal de hoofdprijs in de Eredivisie ook één keer de Johan Cruijff Schaal, in 2013. Tot twee keer toe had hij de kans om in een finale de KNVB-beker te winnen, maar dat ging zowel in 2011 (3-2 tegen FC Twente) als in 2014 (5-1 tegen PEC Zwolle) mis.

De Boer licht donderdag de spelersgroep in over zijn besluit om zijn tot medio 2017 lopende contract niet uit te dienen. Peter Bosz, die in de winterstop Vitesse verruilde voor Maccabi Tel Aviv, wordt genoemd als opvolger.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.