De Boer start tegen Celtic met Schöne en Van der Hoorn

Reacties

Lasse Schöne heeft een basisplaats als Ajax om 21.05 uur aantreedt tegen Celtic. Joël Veltman is ziek en wordt vervangen door Mike van der Hoorn. De Amsterdammers moeten in Glasgow winnen om een reële kans te houden op overwintering in de Europa League.

De Boer start tegen Celtic met Schöne en Van der Hoorn

Schöne vormt het middenveld met Davy Klaassen en Nemanja Gudelj. De Deen krijgt van trainer Frank de Boer de kans op de plek van Thulani Serero, die zaterdag tegen SC Cambuur (5-1 winst) nog mocht starten. Schöne scoorde drie keer in de laatste drie duels met Celtic.

In de achterhoede moet Veltman wegens ziekte verstek laten gaan. De Boer kiest voor Van der Hoorn als zijn vervanger. De voormalige mandekker van FC Utrecht speelde dit seizoen pas drie duels in de hoofdmacht van Ajax.

Verder is het elftal van de Amsterdammers ongewijzigd. Amin Younes, Arek Milik en Viktor Fischer vormen dus opnieuw de voorhoede. Milik begon in het thuisduel met Celtic (2-2) nog op de bank vanwege tactische redenen.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Tete, Van der Hoorn, Riedewald, Dijks; Klaassen, Schöne, Gudelj; Younes, Milik, Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.