De Boer start met Serero tegen Vitesse, WK-gangers op bank

Reacties

Thulani Serero keert terug in de basisopstelling van Ajax. Trainer Frank de Boer geeft hem de voorkeur boven Lucas Andersen, die een week eerder nog mocht beginnen in de strijd om de Johan Cruijff Schaal met PEC Zwolle (1-0 verlies).

De Boer start met Serero tegen Vitesse, WK-gangers op bank

In de opstelling van de Amsterdammers is er nog geen plaats voor de drie WK-gangers. Jasper Cillessen, Joël Veltman en Daley Blind beginnen op de bank. Hierdoor staat Kenneth Vermeer onder de lat, krijgt Mike van der Hoorn een kans in het centrum van de defensie en is Nick Viergever, die volledig hersteld is van zijn knieblessure, de verdedigende middenvelder.

Bij Vitesse maken Wallace en Arnold Kruiswijk hun debuut. De Braziliaanse huurling van Chelsea staat rechtsback, Kruiswijk speelt op de linkervleugel. Opvallend is dat Valeri Qazaishvili begint in de punt van de aanval. Vorig seizoen kwam hij vooral in actie als middenvelder of buitenspeler.

De opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Wallace, Kashia, Van der Heijden, Kruiswijk; Pröpper, Leerdam, Vejinovic; Labyad, Qazaishvili en Traore.
Ajax: Vermeer; Ligeon, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Klaassen, Viergever, Serero; Schöne, Milik en Kishna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.