De Boer spreekt van fantastische loting, Eriksen gekeurd

In het Ajax-kamp is enthousiast gereageerd op de Champions League-loting. Trainer Frank de Boer vertelde tijdens een persconferentie uit te kijken naar de duels met Barcelona, AC Milan en Celtic.

De Boer spreekt van fantastische loting, Eriksen gekeurd

Die drie Europese grootmachten kwamen donderdag uit de koker voor Ajax. 'Ik ben wel tevreden. Drie fantastische teams. We hebben nog nooit tegen Barcelona gespeeld. Dit is prachtig voor de supporters', aldus De Boer.

De coach van de Amsterdammers weet wel dat zijn ploeg het zwaar zal krijgen in het miljoenenbal. 'Maar ik wil onze huid heel duur gaan verkopen tijdens die wedstrijden. Als we de oude spelersgroep bij elkaar hadden kunnen houden, dan was een tweede plaats echt mogelijk geweest. Ook in deze poule. Nu moeten we onze doelstelling misschien iets bijstellen. Ik denk dat als we derde worden, dat we het heel netjes hebben gedaan. Maar we gaan sowieso voor de tweede plaats. AC Milan zal tegen ons favoriet zijn, maar we kunnen het hen lastig maken', aldus De Boer, die titelprolongatie in de Eredivisie nog wel als doelstelling ziet.

De Boer: 'Je zag ook dat PSV kansen kreeg tegen ze. Celtic is een ander verhaal. Zij hebben ook goede spelers, maar daar hoeven wij niet voor onder te doen.'

Ajax-aanvoerder Siem de Jong, die momenteel nog geblesseerd aan de kant zit met de naweeën van een klaplong, sprak woorden van gelijke strekking. 'Het zijn drie mooie affiches. Deze loting is alleen maar goed voor Ajax. Voor zowel de spelers als het publiek. '

De Jong: 'Tegen Barcelona wil je natuurlijk wel een keer spelen. Een zware loting, maar we gaan het wel proberen in die wedstrijden. En ik ben heel blij dat we in ieder geval een keer niet tegen Real Madrid hoeven te spelen. Tegen AC Milan hebben we het al een keer goed gedaan (1-1 en 0-2 winst in 2010, red.), maar dat was natuurlijk wel een ander team.'

Transfers
Overigens gaf De Boer aan te verwachten dat zowel Christian Eriksen als Toby Alderweireld de Champions League-campagne met Ajax niet mee zal maken. Eriksen wordt momenteel medisch gekeurd door Tottenham Hotspur. 'En die transfer zat eraan te komen', aldus de trainer. De Boer vulde aan dat hij denkt dat Alderweireld, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Atlético Madrid, zondag in het duel met FC Groningen al niet meer van de partij is.

De Ajax-coach herhaalde tevens nog maar eens het vertrek van Eriksen voornamelijk intern te willen opvangen. Hij noemde Lerin Duarte van Heracles Almelo wel als een mogelijke aanvulling op de selectie. Tegen Groningen zal bovendien Nicolai Boilesen de licht aan zijn lies geblesseerde Daley Blind vervangen. Stefano Denswil of de naar het centrum verhuizende Ricardo van Rhijn kunnen Alderweireld vervangen, zo meldde De Boer.

Messi
Tijdens het gala in Monaco, waar de loting werd verricht, moest Lionel Messi zijn meerdere erkennen in Franck Ribéry. De Franse vedette van Bayern München werd boven de Argentijn van Barcelona verkozen tot Beste Speler op de Europese velden van het afgelopen seizoen.

Op het podium liet Messi zich uit over de loting, die Barcelona aan Celtic, Ajax en AC Milan koppelde. 'Een schitterende groep', oordeelde de superster. 'Tegen Celtic en AC Milan hebben we vorig seizoen nog gespeeld. Gemakkelijke groepen zijn er niet. Het zijn allemaal clubs met een hele mooie historie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen