De Boer slachtoffert Kishna na matig optreden in Barcelona

Frank de Boer heeft Ricardo Kishna niet opgenomen in de selectie voor het thuisduel met Go Ahead Eagles van zaterdag. De Ajax-trainer was niet tevreden over het optreden van de aanvaller dinsdag in het Champions League-duel met Barcelona (3-1 verlies).

Kishna had in Camp Nou als linksbuiten de grootst mogelijke moeite zich staande te houden, wat hem in de rust dan ook op een wisselbeurt kwam te staan. 'Ik heb het van tevoren gehad over respect hebben voor je tegenstander, maar wel je eigen spel spelen. Met de borst vooruit, je eigen kwaliteiten laten zien', liet De Boer op de persconferentie na dat duel weten.

'Maar dat heb ik in de eerste helft niet gezien, ik vond dat het meest duidelijk bij Kishna', aldus De Boer over de aanvaller, die vrijdagavond ook niet meedoet bij Jong Ajax. 'Als je één-tegen-één kan gaan met je tegenstander, dan moet je dat doen. Twintig minuten voor rust ging hij op Dani Alves af, dan moet je je actie maken en niet denken: Hoe snel kan ik de bal weer afgeven? Daar was ik teleurgesteld over. Het straalde niet uit: Ik ga het hier even doen. Dan moet je wisselen.'

Queensy Menig, normaliter aanvaller bij Jong Ajax, is door De Boer wél opgeroepen. Nicolai Boilesen, die de wedstrijden tegen FC Twente (vorige week) en Barcelona nog moest missen door een hersenschudding, is eveneens weer fit. Ook Lerin Duarte en Jairo Riedewald maken kans op speelminuten tegen Go Ahead.