De Boer: 'Sigthórsson was niet goed genoeg'

Reacties

Frank de Boer was in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (1-1) ontevreden over het spel van spits Kolbeinn Sigthórsson. Thulani Serero kon wel op lof rekenen van de Ajax-trainer.

De Boer: 'Sigthórsson was niet goed genoeg'

Bij afwezigheid van de geblesseerde Arek Milik kreeg Sigthórsson in Utrecht de kans als centrumspits, maar dat was geen succes. 'Hij was gewoon niet goed genoeg vandaag', was De Boer helder in zijn oordeel bij FOX Sports. 'Ik vind dat hij meer moet brengen, daarom heb ik hem ook gewisseld.'

Door een late gelijkmaker van Gévero Markiet won De Boer opnieuw niet bij Utrecht. 'Er lagen kansen om Utrecht op de pijnbank te leggen, maar dat hebben we niet gedaan. Dan krijg je het deksel op de neus en dat kunnen we onszelf verwijten', sprak de Ajax-coach.

Het functioneren van het middenveld, dat bestond uit Thulani Serero, Davy Klaassen en Riechedly Bazoer, was een lichtpuntje voor De Boer. 'Het middenveld stond hartstikke goed. Serero kwam vaak als winnaar uit de duels met Yassin Ayoub, maar daar hebben we te weinig mee gedaan. Bij de bezetting kijk ik altijd naar de tegenstander, maar ik vind Thulani nog altijd op zijn best als controlerende middenvelder.'

Door de remise in Utrecht nadert nummer drie Feyenoord tot op zes punten. 'We moeten niet kijken naar Feyenoord, maar gewoon zorgen dat we dit soort wedstrijden winnen. Daar houd ik me meer mee bezig dan met Feyenoord', besloot De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.