De Boer richt vizier al op volgend seizoen

Reacties

Een dag na de uitschakeling in de Europa League wijst Ajax-trainer Frank de Boer vooral op de pluspunten. Hij ziet zijn ploeg stappen maken en wil dat vanaf zaterdag de focus volledig op het volgende seizoen ligt. Ajax ontvangt zondag ADO Den Haag in De Arena.

De Boer richt vizier al op volgend seizoen

'Vandaag mogen we nog rouwen. We wilden graag iets moois bereiken en dat is niet gelukt. Dit teleurstellende gevoel zal nog wel even blijven hangen, maar we zullen het snel een plekje moeten geven', refereert De Boer vrijdag op Ajax.nl nog een laatste keer naar de wedstrijd tegen Dnjepr.

Zelf kijkt hij vooral naar het proces dat zijn jonge ploeg doormaakt. 'Ik vind dat we stappen maken. De punten waar we de laatste weken veel aandacht aan hebben gegeven, zie ik verbeteren. Net als in andere wedstrijden vond ik dat we tegen Dnjepr meer diepte in ons spel hadden aangemeten. Ook was er meer dreiging.'

In de laatste zeven wedstrijden verdedigt Ajax een voorsprong van acht punten op Feyenoord. 'Als we tweede worden, staat de volgende Europese wedstrijd eind juli alweer op de rol. Het gaat erom dat we al met volgend seizoen bezig zijn. We moeten nu de speelstijl en het spelsysteem perfectioneren.'

Met het vizier op de toekomst is ook de naderende rentree van Viktor Fischer goed nieuws voor Ajax. De Boer maakte bekend dat de Deen zaterdag een halfuur meespeelt met Jong Ajax op bezoek bij De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.