De Boer rekent op Klaassen: 'Gaat beter dan verwacht'

Reacties

Frank de Boer gaat ervan uit dat Davy Klaasen fit genoeg is om zondag tegen Vitesse aan de aftrap te verschijnen. De spelmaker trainde voluit mee, in tegenstelling tot Thulani Serero en Kolbeinn Sigthórsson. Laatstgenoemde ontbreekt zondag sowieso.

De Boer rekent op Klaassen: 'Gaat beter dan verwacht'

Door een blessure aan de buikwand moest Klaassen De Klassieker van vorige week nog aan zich voorbij laten gaan. 'Maar hij heeft vandaag goed getraind', zo liet De Boer vrijdag op de persconferentie weten. 'Hij voelt zich goed, beter dan verwacht, zei hij. Het zag er goed uit, ook in kwaliteit. Het is afwachten of hij morgen een reactie krijgt.' De terugkeer van Klaassen op het middenveld zou zeer welkom zijn voor Ajax, dat de laatste weken bepaald niet in grootse vorm steekt.

Op datzelfde middenrif ontbreekt hoogstwaarschijnlijk Thulani Serero. 'Hij heeft níét alles meegedaan. Hij gleed dinsdag op de training uit, waarbij het in zijn lies schoot. De volgende dag was dat echt stijf, nu gaat het iets beter. Maar hij is zeer twijfelachtig voor zondag', was De Boer niet positief over het meespelen van de Zuid-Afrikaan. Ook liet de trainer weten dat Jairo Riedewald de volledige oefensessie meedeed en dat spits Kolbeinn Sigthórsson ontbreekt vanwege knieklachten.

Kritiek
De Boer was het eens met de kritiek die zijn ploeg de laatste weken krijgt. 'Het was de laatste twee wedstrijden niet goed, mee eens. Je weet dat er kritiek komt van supporters en pers. Zij verwachten meer van Ajax, maar dat doen wij zelf ook, dus dat is niet zo erg.' Dat de titel uit zicht is, wilde hij ten slotte niet toegeven. 'PSV is nog lang niet uit zicht. Als we één keer winnen en zij verliezen, is het gat nog maar drie punten, maar de achterstand moet niet groter worden: duidelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.