De Boer positief over contractverlenging Kishna

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer is positief over een eventuele contractverlenging van Ricardo Kishna. De twintigjarige vleugelaanvaller van de Amsterdammers vertelde onlangs zelf al open te staan voor het verlengen van zijn verbintenis, die nu nog loopt tot medio 2016 en over een optie voor een extra jaar beschikt.

De Boer positief over contractverlenging Kishna

'Marc Overmars (directeur voetbalzaken, red.) heeft het nu nog druk, maar als dat wat minder wordt zal Kishna ook wel een belletje krijgen', vertelde De Boer donderdag tijdens een persconferentie.

Een eventuele contractverlenging van Kishna zou passen in de sneltreinvaart waarmee zijn loopbaan zich ontwikkelt. Iets minder dan een jaar geleden verlengde de aanvaller zijn contract, dat toen tot medio 2014 liep, met twee jaar. Sinds zijn debuut in de Eredivisie op 23 februari 2014 speelde Kishna in totaal dertig competitieduels namens Ajax, waarin hij drie keer scoorde.

In december liet De Boer nog weten dat wat hem betreft het moment dat Ajax weer met twee échte vleugelaanvallers gaat spelen dichterbij komt. Routinier Lasse Schöne bezet nu de ene flank, Kishna of Anwar El Ghazi de andere. De Boer destijds: 'Het is bewezen dat we Schöne keihard nodig hebben. Lasse scoort altijd minimaal een zesje. Voor Ricardo en Anwar geldt dat nog niet. Daarom brengen we ze rustig. Als ik het gevoel heb dat  ze een constant niveau kunnen halen, zou het zomaar kunnen dat ik met twee echte vleugelspelers ga spelen. Dat moment komt steeds dichterbij.'

Tijdens het trainingskamp in Qatar liet De Boer nog weten dat die situatie nog niet heel erg veranderd is. Hij bekijkt in de tweede seizoenshelft per wedstrijd zijn ideale voorhoedebezetting en daarbij weegt hij mee dat Schöne een voorkeur heeft voor de rechterflank, de kant waar El Ghazi voor in aanmerking komt. 'Je kunt zeggen dat Ricardo Kishna daar voordeel van heeft’, aldus De Boer, deze week in Voetbal International. 'Schöne verdient het niet ernaast te staan. El Ghazi en Kishna zijn gelijkwaardig op dit moment, ze zullen evenveel speeltijd krijgen. Ze moeten het samen uitvechten en elkaar naar een hoger niveau tillen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.