De Boer passeert Van Rhijn, Fischer keert terug in basis

Reacties

Frank de Boer heeft een zeldzame beslissing genomen in het uitduel met PEC Zwolle (aftrap 14.30 uur). De Ajax-trainer zet namelijk Ricardo van Rhijn voor het eerst sinds ruim twee jaar op de bank in een competitiewedstrijd. Viktor Fischer maakt na een lange afwezigheid juist zijn rentree in de basisopstelling.

De Boer passeert Van Rhijn, Fischer keert terug in basis

De laatste keer dat Van Rhijn in de Eredivisie op de bank zat was op 25 augustus 2012, toen Ajax met Gregory van der Wiel als rechtsback met 5-0 zegevierde tegen NAC Breda. Van der Wiel vertrok niet veel later naar Paris Saint-Germain en sindsdien heeft Van Rhijn een abonnement op een startplek. Slechts vanwege blessures en schorsingen miste hij incidenteel een wedstrijd. Dit keer krijgt Kenny Tete echter de voorkeur, al staat er voor Ajax weinig meer op het spel.

Fischer, die meer dan een jaar ontbrak wegens een hamstringblessure, keert juist terug in de basis. Hij vervangt Kolbeinn Sigthórsson in de punt van de aanval. Daarnaast maakt Nick Viergever zijn entree, waardoor Niklas Moisander op de reservebank zit.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Viergever; Klaassen, Serero, Bazoer; El Ghazi, Fischer, Andersen

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.