De Boer passeert Boilesen, Ould-Chikh start bij FC Twente

Reacties

Nicolai Boilesen heeft zijn basisplaats bij Ajax verloren. Trainer Frank de Boer geeft in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (aftrap 16.45 uur) de voorkeur aan Nick Viergever als linksback.

De Boer passeert Boilesen, Ould-Chikh start bij FC Twente

Boilesen was vorige week in het uitduel met Go Ahead Ealges (1-2 winst) nog aanvoerder bij afwezigheid van Niklas Moisander. De 22-jarige Deen maakte na de winterstop een matige indruk en daardoor krijgt Viergever, die in Deventer nog centrumverdediger was, de voorkeur.

Joël Veltman keert achterin terug bij de Amsterdammers en dat kost Mike van der Hoorn zijn plaats. Ook Niklas Moisander heeft weer een basisplaats, nadat hij het duel met Go Ahead had gemist door een schorsing. Kenny Tete maakt het kwartet verdedigers van Ajax compleet. Hij maakt zijn basisdebuut als vervanger van Ricardo van Rhijn, die een knieblessure heeft. Het middenveld en de aanval van de landskampioen zijn ongewijzigd gebleven.

Ould-Chikh
Bij FC Twente krijgt de zeventienjarige Bilal Ould-Chikh een basisplaats in de voorhoede. Dat kost Youness Mokhtar zijn plek in het elftal van trainer Alfred Schreuder. Rechtsback Hidde ter Avest (eveneens pas zeventien jaar oud) mag ook starten, aangezien Cuco Martina nog steeds geblesseerd is.

De opstellingen:
Ajax: Cillessen; Tete, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Bazoer, Sinkgraven; El Ghazi, Schöne, Kishna.
FC Twente: Stevens; Ter Avest, Lachman, Bjelland, Schilder; Mokotjo, Tapia, Ziyech; Corona, Castaignos, Ould-Chikh.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.