De Boer over verdedigingsfout Denswil: 'Was gewoon knullig'

Trainer Frank de Boer verklaarde na afloop van het bekerduel met ASWH (4-1) dat Ajax de wedstrijd tegen de Zaterdag Hoofdklassers op een overtuigende wijze had moeten beslissen.

'Het is jammer, maar wel begrijpelijk. Je speelt veel wedstrijden achter elkaar en dat gaat wel eens ten koste van de concentratie', aldus De Boer in gesprek met FoxSports. 'Dat moet je soms accepteren, hoe moeilijk dat ook is.'

'In de eerste helft speelden we wel goed hoewel de ruimtes erg klein waren. De tweede helft was dat duidelijk niet het geval en dat is jammer voor het publiek', legt de coach van Ajax uit. 'Ik had liever gezien dat we gespeeld hadden zoals in de eerste helft. Dan waren er waarschijnlijk zeker tien doelpunten gevallen.'

Over de verdedigingsfout van Stefano Denswil, waaruit de treffer van ASWH-aanvaller Michael van Dommelen tot stand kwam, was de voormalige aanvoerder van Oranje duidelijk. 'Het was onnodig. Dit was gewoon knullig. Maar moet ik wel zeggen dat die bal fantastisch werd binnengeschoten', aldus De Boer.

Trots
Waar De Boer terugkeek op een teleurstellende tweede helft, was ASWH-trainer Michel Langerak uiteindelijk dik tevreden over de prestatie van zijn elftal. 'Hier staat een trotse trainer, laat ik dat voorop stellen. Op de uitslag valt niets af te dingen', aldus Langerak. 'Ik moet de ploeg een compliment geven. Als je kijkt naar de eerste helft is het jammer dat we in drie minuten tijd twee doelpunten weggeven. Maar goed, je maakt hier toch gelijk en dat gevoel overheerst.'