De Boer ontwijkt vragen over transfers Icardi en Ajacieden

Reacties

Frank de Boer maakte op zijn eerste dag als trainer van Inter meteen kennis met de Italiaanse transfergekte. De 46-jarige coach ontweek alle vragen over mogelijke aan- of verkopen vakkundig en kondigde aan spelers uit de jeugdopleiding te willen inpassen.

De Boer ontwijkt vragen over transfers Icardi en Ajacieden

Grootste punt van zorg in Milaan is de toekomst van Mauro Icardi. Napoli trekt onophoudelijk aan de Argentijnse clubtopscorer sinds Gonzalo Higuaín voor 94 miljoen euro naar Juventus overstapte. De Boer kan alleen maar hopen dat de 23-jarige spits blijft. 'Icardi is een fantastische speler die ik graag hier wil houden. Ik wil graag met hem samenwerken. Ik weet niets van problemen tussen hem en de club', zei De Boer tijdens zijn presentatie.

Tenzij er nog spelers vertrekken is Inter wel klaar op de transfermarkt, mede door de beperkingen van het Financial Fair Play. Antonio Candreva (22 miljoen euro, Lazio) is de enige echte grote aankoop van deze zomer. De Boer ziet echter voldoende mogelijkheden in de strijd om een Champions League-ticket. 'We hebben een selectie met grote talenten en heel veel ervaring. Ik kan nu nog niet veel zeggen over individuele spelers. Van sommigen heb ik wel een beeld, maar als je één op één met iemand werkt kan hij je verrassen.'

Voor De Boer is het aantrekken van nieuwe spelers ook niet de enige manier om zijn selectie van impulsen te voorzien. De voormalig Ajax-coach krijgt de taak talent te laten doorstromen. 'Ik heb in het verleden veel met jonge spelers gewerkt, hier zal dat anders zijn. Het is wel de bedoeling dat er jonge spelers onder mij de kans gaan krijgen. Inter heeft een geweldige jeugdopleiding. Het is een van de doelstellingen dat er meer spelers doorstromen.'

Ajax
Vragen over spelers die De Boer zou meenemen vanuit Amsterdam, konden natuurlijk niet uitblijven. Trainer Peter Bosz hoeft echter niet bang te zijn dat zijn voorganger spelers bij Ajax komt ophalen. De Boer wilde niet ingaan op eventuele interesse. 'Veel spelers die ik bij Ajax onder mijn hoede had, hebben het in zich om ooit een stap naar een grote competitie te maken, naar een grote club als Inter, maar nu nog niet', aldus De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.