De Boer nog steeds zonder zege na thuisdebuut bij Inter

Frank de Boer had zich zijn start als trainer bij Internazionale waarschijnlijk anders voorgesteld. Ook thuis tegen Palermo won hij niet: 1-1.

Bij zijn vuurdoop in het eigen Stadio Giuseppe Meazza componeerde De Boer een ander elftal dan bij zijn valse start tegen Chievo Verona. De Nederlandse coach wijzigde zijn elftal op vier posities, terwijl zijn nieuwe aanwinsten João Mario en Gabriel Barbosa nog niet eens beschikbaar waren.

Net als vorige week ging ook dit keer de tegenstander van Inter buitengewoon effectief om met de mogelijkheden. Vlak na rust vloog de eerste serieuze poging van Palermo direct binnen. Andrea Rispoli zag zijn inzet dusdanig van richting veranderd worden dat doelman Samir Handanovic kansloos was: 0-1.

Dat was een flinke tegenslag voor De Boer, want in de eerste helft had Inter de volledige controle. Bovendien kreeg de thuisploeg goede kansen op de openingstreffer, waarvan de grootste voor Gary Medel was. Sinisa Andjelkovic haalde het schot van de Chileense middenvelder pas vlak voor de doellijn weg.

De Boer zette in de 67ste minuut de ommekeer in met een dubbele wissel. Verdediger Senna Miangue (19) mocht debuteren in de hoofdmacht en ook aanwinst Antonio Candreva kwam binnen de lijnen. Laatstgenoemde bleek beslissend, want uit zijn voorzet knikte aanvoerder Mauro Icardi de gelijkmaker binnen. Dertien minuten voor tijd leverde Candreva opnieuw een puntgave voorzet af, maar Éder bleek minder doeltreffend met zijn hoofd dan Icardi.

Dat bleek een doorslaggevende misser, want grote mogelijkheden bleven in het restant van de wedstrijd uit. Hierdoor heeft De Boer bij Inter na twee duels pas één punt verzameld, waardoor de achterstand op koploper Juventus reeds is opgelopen tot vijf punten.