De Boer neemt veelbesproken Zivkovic op in CL-selectie

Reacties

Richairo Zivkovic is door Ajax-trainer Frank de Boer opgenomen in de wedstrijdselectie voor het Champions League-treffen met APOEL Nicosia van woensdagavond. Ook jongelingen Riechedly Bazoer en Queensy Menig staan op de lijst.

De Boer neemt veelbesproken Zivkovic op in CL-selectie

Door het wegvallen van spits Kolbeinn Sigthórsson kwam er ruimte vrij voor Zivkovic. De IJslander raakte zaterdag tegen Willem II (5-0) geblesseerd aan zijn enkel en is tot de winterstop uitgeschakeld. Namens Jong Ajax scoorde Zivkovic dit seizoen dertien keer in veertien duels. Maandag was hij nog tweemaal trefzeker tegen RKC Waalwijk (3-2).

Zivkovic kwam de laatste weken echter ook minder positief in het nieuws. Zo kreeg hij een boete van De Boer nadat hij om disciplinaire redenen was weggestuurd bij Oranje Onder-19. Vlak daarna leidde hij in het duel van de Amsterdamse beloften tegen NEC met knullig balverlies in de extra tijd de 1-1 van de Nijmegenaren in. Hij verzuimde een drie-tegen-één-situatie goed uit spelen, Ajax werd op de counter geklopt.

Namens Ajax 1 speelde Zivkovic dit seizoen al wel in het KNVB-bekertoernooi, tegen SV Urk mocht hij als invaller debuteren én scoren. Jongelingen Queensy Menig en Riechedly Bazoer, die tegen Willem II allebei voor het eerst hun opwachting maakten in de hoofdmacht, zijn door De Boer ook voor het treffen met APOEL opgeroepen. Anwar El Ghazi is weer fit. Doordat hij nu ook op de lijst staat, telt die negentien namen. Er moet voor woensdagavond dus nog één speler afvallen.

Ajax heeft in de thuiswedstrijd tegen de Cyprioten genoeg aan een punt om de derde plaats, en daarmee overwintering in de Europa League, veilig te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.