De Boer na nieuwe nederlaag: 'Dit was niet mijn Inter'

Ondanks een nieuwe nederlaag is Frank de Boer er zeker van dat hij Inter aan de praat krijgt. Dat zei hij na de 2-1 nederlaag in de Serie A tegen Atalanta Bergamo.

In Bergamo verloor Inter alweer voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd. De Boer was geschrokken van het spel van zijn ploeg in de eerste helft. 'Wij speelden toen met angst', zei hij in de Italiaanse pers. 'In de eerste helft was het één en al Atalanta. Het was toen niet mijn Inter.'

De Boer was meer te spreken over het spel van zijn ploeg na rust. 'Vooral na de gelijkmaker deden we het beter. Toen hebben we gedomineerd en creëerden we kansen. Dat was het Inter dat ik altijd wil zien.'

Op 18 september won Internazionale met 2-1 van Juventus. Daarna volgden een uitoverwinning op Empoli (0-2) en een gelijkspel tegen Bologna (1-1). De drie competitiewedstrijden daarna gingen verloren. AS Roma (2-1), Cagliari (1-2) en nu dus Atalanta Bergamo waren te sterk voor De Boer en zijn mannen. In de Serie A staat de ploeg uit Milaan nu veertiende (elf punten uit negen wedstrijden). In de Europa League won Inter vorige week van Southampton (1-0), maar gingen de eerste twee wedstrijden verloren.

Ondanks de matige serie blijft De Boer positief. 'Na onze zege op Juventus hebben we tijdens andere wedstrijden enkele goede fases gekend, zoals zeventig minuten tegen Cagliari. Mensen vergeten dat snel als het eindresultaat niet goed is. Voor een grote club als Inter is het altijd moeilijk om te kunnen omgaan met drie nederlagen op rij, maar naar mijn idee kunnen we echt verbeteren. Dat zag je in de tweede helft.'

Woensdagavond neemt Inter het in eigen huis op tegen nummer vijf Torino (aftrap 20.45 uur).