De Boer: 'Moeten nu helemaal niet aan titel denken'

Reacties

Frank de Boer was ontgoocheld door het spel van Ajax tegen Vitesse (1-0 verlies). De Ajax-trainer wenste niet meer te spreken over een mogelijke vijfde landstitel op rij.

De Boer: 'Moeten nu helemaal niet aan titel denken'

Door de nederlaag tegen Vitesse is de achterstand van Ajax op koploper PSV nu negen punten, maar dat was niet waar De Boer het meest ontevreden over was. 'We moeten eerst maar eens zorgen dat ons spel weer gaat sprankelen, daar maken we ons meer zorgen over dan over het kampioenschap. We moeten op dit moment helemaal niet aan de titel denken', aldus De Boer tegenover FOX Sports.

Ajax had in Arnhem slechts 38 procent balbezit, wat veel vertelde over het matige positiespel van de Amsterdammers. 'In balbezit zijn we door het ijs gezakt', constateerde De Boer. 'Defensief stak het wel goed in elkaar, maar we kregen geen grip op de wedstrijd. Dat willen wij bij Ajax wél zien en dat is ons geen moment gelukt.'

Ajax kwam tegen Vitesse voor de tweede wedstrijd op rij niet tot scoren. De bezoekers stelden in de eerste helft doelman Eloy Room zelfs geen enkele keer op de proef, nadat tegen Feyenoord (0-0) vorige week voor rust ook al niet op doel werd geschoten. 'Eigenlijk was Anwar El Ghazi de enige speler die dreigend was', trok De Boer een wrange conclusie.

Aankopen
Voor de wedstrijd gaf De Boer al aan dat Ajax deze transferperiode geen aankopen meer gaat doen. 'Of ik daar teleurgesteld over ben? Nee, hoor. We weten dat we het met deze selectie moeten doen', zei de oefenmeester.

'Sinkgraven is een heel groot talent', zo liet De Boer bij de NOS weten blij te zijn met de aanwinst, die overkwam van SC Heerenveen. 'Het heeft natuurlijk ook te maken met de zware periode voor ons en de blessuregevoeligheid van Davy Klaassen en Thulani Serero. Of we aan jongens als Urby Emanuelson als versterking gedacht hebben? Natuurlijk hebben we wel eens over dat soort spelers nagedacht. Maar we hebben het al zo vaak gezien, die jongens zitten nog niet op Ajax te wachten en zijn nog niet klaar in het buitenland. '

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.