De Boer mikt op nieuwe uitdaging voor volgend seizoen

Reacties

Frank de Boer hoopt volgend seizoen weer actief te zijn als trainer op het hoogste niveau. De op 1 november bij Internazionale ontslagen coach ziet het niet zitten om ergens tussentijds in te stappen.

De Boer mikt op nieuwe uitdaging voor volgend seizoen

De 46-jarige De Boer ligt ondanks zijn ontslag bij Inter goed in de markt. Zo informeerden Swansea City en Hull City vanuit de Premier League al naar de beschikbaarheid van de oefenmeester, net als clubs uit België, Spanje en Duitsland. 'Ik ga niet op namen van clubs in, maar het klopt dat Frank er bij veel clubs nog steeds goed op staat', laat zaakwaarnemer Guido Albers desgevraagd weten in gesprek met Voetbal International.

'Frank wil in principe niet ergens tussentijds instappen. Hij wil aan het begin van het nieuwe seizoen weer ergens aan de slag gaan, zodat hij de voorbereiding meemaakt en mee kan praten over de invulling van de selectie', vervolgt Albers. Bij Inter kreeg De Boer te maken met de selectie van zijn voorganger Roberto Mancini en daar werd de Nederlander uiteindelijk de dupe van.

De Boer stond bij Inter voor het eerst als hoofdtrainer aan het roer bij een buitenlandse club. Tussen december 2010 en medio 2016 zwaaide de 112-voudig Oranje-international met de scepter bij Ajax, waarmee bij vier keer kampioen van Nederland werd. Ook werkte De Boer als assistent van toenmalig bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal. (Roy van den Berghe)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.