De Boer: 'Met beide beentjes op de grond, dan maar de titel'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer probeerde na afloop opvallend genoeg de positieve dingen in te zien van de vernedering tegen Vitesse. Ook nam hij het op voor keeper Diederik Boer.

De Boer: 'Met beide beentjes op de grond, dan maar de titel'

'Er komen twee dingen meteen in me op', begon De Boer zijn nabeschouwing op de 0-4 nederlaag tegenover FOX Sports. 'Ten eerste dat het een totale off-day was van bijna iedereen. En ten tweede dat het sneu was voor het publiek én Diederik Boer.' De reservedoelman mag in het bekertoernooi keepen. De nederlaag was evenwel niet aan hem toe te schrijven.

'Hij werd in de steek gelaten', vond de trainer, die ook min of meer excuses maakte naar de fans. 'Ze staan heel 2014 achter je, vanavond ook weer. Er zat 37.000 man, voor een bekerwedstrijd. Als je dan dit op de mat legt, dan is dat heel teleurstellend.' Toch was De Boer verrassend genoeg niet keihard in zijn oordeel. Sterker nog, hij probeerde de zonnige kant van de vernedering in te zien.

'Het is heel goed dat we nu weer met beide beentjes op de grond staan', meende De Boer. 'Ik had liever nog in alle competities meegedaan, maar nu kunnen we ons vol richten op de competitie. Weer geen bekerwinst? Nou, dan maar weer de titel.' Wel wilde hij benadrukken dat het slecht was. 'Ik had misschien Joël Veltman kunnen wisselen, hij ging twee keer opzichtig in de fout. Maar als het nou één speler was... Er waren er wel acht of negen rijp voor een wissel.'

Keiharde les
Ook Veltman zelf moest toegeven dat hij bepaald niet best had gespeeld. 'Dit was wel een van de slechtste wedstrijden die ik ooit heb gespeeld', treurde hij. 'Het was niet om aan te zien. Sommige simpele dingen gingen mis, dat is echt heel slecht. Misschien dat Lucas Andersen de enige was die een voldoende haalde. Ik kan me niet herinneren dat we een goede kans hebben gehad, dit is een keiharde les.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.