De Boer kondigt speeltijd voor Fischer en Moisander aan

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer laat in de laatste weken van de competitie spelers aan bod komen die de voorbije duels weinig in actie kwamen. Dat doet de coach van de Amsterdammers in de wetenschap dat de tweede plek, én daarmee het ticket voor de voorronde van de Champions League, zo goed als binnen is.

De Boer kondigt speeltijd voor Fischer en Moisander aan

Zondag vervolgt Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen NAC Breda. De voorsprong op nummer drie Feyenoord  bedraagt acht punten met nog vier duels te gaan. 'Het zou wel heel slecht zijn als we dat nog uit handen geven', erkent De Boer over die tweede stek achter aanstaand kampioen PSV.

Zodra de tweede plaats binnen is, gaat De Boer een en ander veranderen. 'Viktor Fischer is dan natuurlijk een van de spelers die zijn minuten zal gaan maken', kondigt de Ajax-coach op clubwebsite aan. De Deen was lang geblesseerd, maar heeft inmiddels alweer diverse duels met Jong Ajax achter de rug. 'Ook Lucas Andersen heeft de laatste tijd weinig gespeeld, maar ook jongens als Riedewald en Moisander zullen dan aan bod komen. Niklas verdient een mooi afscheid bij Ajax', aldus De Boer over de Fin, die na dit seizoen transfervrij naar Sampdoria zal verkassen en daarom weinig speelde de laatste tijd.

Champions League
Het slot van het seizoen staat voor Ajax ook al in het teken van de jaargang daarop. Eind juli staat het eerste duel in de voorronde van de Champions League op het menu. 'Dat heb ik al diverse keren aangegeven aan de groep. In juli staat de belangrijkste wedstrijd van het seizoen al op het programma. Daar moeten we nu al naar toe werken. Het besef moet er zijn dat die wedstrijd zó belangrijk is. We zijn druk bezig dat besef te creëren.'

De voorronde van de Champions League schoppen de voorbereiding van Ajax wel danig in de war. Helemaal omdat enkele internationals op 12 juni nog in actie zullen komen met het Nederlands elftal in het EK-kwalificatieduel met Letland.

'Wij willen iedereen drie weken vakantie geven, maar voor sommigen wordt het dan wel heel krap in de voorbereiding omdat wij al in juli de belangrijkste wedstrijd hebben. Ook de tegenstanders in de voorbereiding zullen daarom anders zijn. Met alle respect voor amateurploegen, maar we zullen nu sneller naar tegenstanders van niveau en een vaste basiself moeten werken', besluit De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.