De Boer kiest voor Kishna én El Ghazi op de flanken

Reacties

Ajax begint aan de bekerwedstrijd tegen Vitesse met Anwar El Ghazi én Ricardo Kishna op de flanken. Lasse Schöne begint derhalve als wissel. Bij Vitesse zijn drie wijzigingen.

De Boer kiest voor Kishna én El Ghazi op de flanken

Eerder deze week verklaarde trainer Frank de Boer nog dat het moment om beide jongelingen samen in de aanval te posteren steeds dichterbij kwam, in de achtste finale van het toernooi om de KNVB-beker durft hij het nu dus aan. Lasse Schöne (links op de foto met El Ghazi) begint zodoende op de bank. De Deen is overigens niet de enige sterkhouder die niet meedoet.

Ook doelman Jasper Cillessen (Diederik Boer mag in het bekertoernooi keepen) en aanvoerder Niklas Moisander (voor hem speelt Stefano Denswil) beginnen op de bank. Basiskracht Lucas Andersen wordt vervangen door Jairo Riedewald. Deze week zei De Boer nog de jonge Riedewald te zien als mogelijke vervanger van Thulani Serero, die met Zuid-Afrika waarschijnlijk naar de Afrika Cup (17 januari tot en met 8 februari) gaat.

Bij Vitesse wijzigt trainer Peter Bosz zijn opstelling op drie plekken ten opzichte van het competitieduel met FC Groningen. Wallace keert als rechtsback terug van een schorsing, waardoor Kelvin Leerdam weer op de bank zit. Ook Davy Pröpper (was dit weekend eveneens geschorst) en Zakaria Labyad krijgen een basisplek, Josh McEachran en Denis Oliinyk moeten wijken.

Opstelling Ajax: Boer; Van Rhijn, Veltman, Denswil, Viergever; Klaassen, Riedewald, Serero; El Ghazi, Milik, Kishna.
Opstelling Vitesse: Room; Wallace, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Qazaishvili; Labyad, Traore, Ibarra.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.