De Boer is toch kritisch op Ajax ondanks royale zege

Ajax won zondag met overtuigende cijfers bij NEC: 0-3. Anders dan de uitslag doet vermoeden, hadden de Amsterdammers het in de eerste helft knap moeilijk met de thuisploeg. Alle doelpunten kwamen in het tweede bedrijf tot stand.

'Je weet na een Europees duel dat NEC al minstens een week bezig is met deze wedstrijd', blikt Ajax-coach Frank de Boer op de eigen clubsite terug. 'In de beginfase toonden wij ook niet dé gevraagde scherpte. Er lag vooral in de omschakeling veel ruimte om NEC pijn te doen.'

'Uiteindelijk kregen we wel meer grip maar bleven we slordig in de omschakeling', vervolgt De Boer. 'Ik heb in de rust aangegeven dat vooral onze voorste vijf spelers daar zorgvuldiger mee moesten omgaan.'

Miralem Sulejmani scoorde twee keer en het slotakkoord was voor de pas 18-jarige Davy Klaassen, die zijn debuut in de Eredivisie verfraaide door zijn eerste balcontact tot doelpunt te promoveren: 0-3. 'Hartstikke leuk als je in jouw competitiedebuut direct scoort uit een eerste balcontact', besloot De Boer. 'Een mooi moment voor Davy. Tenslotte hebben we vandaag ook terecht gewonnen.' Foto: VI Images