De Boer: 'Ik maak me geen zorgen, maar spel moet beter'

Reacties

Ajax is nog steeds de koploper in de Eredivisie en staat vier punten los. Maar de laatste duels verliepen moeizaam. Trainer Frank de Boer is niet in paniek. 'Ik maak me geen zorgen. Het spel moet alleen wel beter.'

De Boer: 'Ik maak me geen zorgen, maar spel moet beter'

Doordat FC Twente woensdag het inhaalduel op bezoek bij FC Groningen niet winnend afsloot (1-1), is de voorsprong van koploper Ajax op de eerste achtervolger nu vier punten. De Amsterdammers moeten zondag, thuis tegen SC Heerenveen, die voorsprong zien vast te houden. Tegen de ploeg van trainer Marco van Basten kan Ajax de nare smaak van de 1-1 bij PEC Zwolle van zondag wegspoelen.

Want hoewel Ajax al zestien wedstrijden op rij ongeslagen is, gaat het de koploper niet gemakkelijk af. De laatste zeven duels werd er nooit gewonnen met meer dan één doelpunt verschil. Soms moest lang gewacht worden op de winnende treffer. En in de laatste drie wedstrijden liet de koploper vier punten liggen. 'Daar balen we van. Als je kijkt naar de concurrenten, die punten laten liggen, dan is dat voor ons gewoon jammer', aldus De Boer op de clubwebsite.

Het probleem was dan vaak de effectiviteit van de Amsterdammers. 'We hebben altijd genoeg kansen gecreëerd om één of twee doelpunten te maken. Dat-ie er dan niet in gaat, is iets ongrijpbaars. Dat we de honderd procent-kansen niet afmaken, kunnen we onszelf zeker aanrekenen', vertelde De Boer.

Ook verdedigend liet de ploeg soms wat steken vallen. 'Als je de bal op de verkeerde plek verliest, krijg je te veel kansen tegen. Dan gaat er op den duur altijd wel één in. De vastigheid van voor de winterstop, dat we de tegenstander bij de strot grepen en ze geen kans meer gaven, die missen we nu al een paar wedstrijden', blikte de trainer terug.

'Wij moeten het spel maken. Dat kost kracht. Als je dan niet balvast bent, kost dat nog meer kracht, omdat we in de omschakeling veel meters moeten maken. Dat zag je tegen FC Groningen (2-1 winst) en PEC Zwolle (1-1). Het gaat om die details. Maar ik maak me geen zorgen, we staan nog steeds fier bovenaan. We moeten alleen beter gaan spelen, maar daar werken we aan', besloot De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.