De Boer houdt focus op Champions League

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer is zoals verwacht tevreden met het bereiken van de achtste finale in de Europa League ten koste van Legia Warschau, maar benadrukt wel dat de Nederlandse competitie prioriteit nummer één is.

De Boer houdt focus op Champions League

'We proberen het seizoen glans te geven in de Europa League, maar het veiligstellen van de voorronde Champions League is het belangrijkste', aldus De Boer in gesprek met RTL 7. Om dat te bewerkstelligen moet Ajax de tweede plaats in de Eredivisie zien vast te houden. De Amsterdammers hebben zes punten meer dan nummer drie Feyenoord en nummer vier AZ.

Komende zondag gaat Ajax op bezoek bij koploper PSV. 'Wij moeten laten zien wat Ajax waard is. Wij zijn uit op revanche, want de nederlaag in De Arena zijn wij nog niet vergeten', aldus De Boer, die verder zeer te spreken was over het spel in Polen. 'Wij hebben een uur goed gespeeld, maar ik heb ook minpunten gezien. Wij werden na de 0-3 gemakzuchtig, waardoor de tegenstander kansen kreeg.'

Doelstelling
De tweede plaats en dus voorronde Champions League staat voorop, maar de Amsterdammers willen zich ook laten gelden op Europees niveau. 'Als Ajax moeten wij ons laten zien, aantonen hoe goed wij in werkelijkheid zijn. Dat kan in de Europa League. Maar ver komen zal lastig worden. Er zitten veel sterke ploegen in de achtste finale', besluit De Boer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.