De Boer houdt Bazoer en El Ghazi aan de kant tegen Molde FK

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer vindt het nog te vroeg om Riechedly Bazoer en Anwar El Ghazi alweer in de basis te laten beginnen in de Europa League-wedstrijd tegen Molde FK. Daardoor behouden Donny van de Beek en Amin Younes hun plaatsen in de eerste elf.

De Boer houdt Bazoer en El Ghazi aan de kant tegen Molde FK

Omdat Ajax komende zondag in de Eredivisie op bezoek gaat bij FC Utrecht, wil De Boer geen risico nemen met Bazoer en El Ghazi. 'Het draait goed, maar ik moest ook gewoon keuzes maken', legt de trainer uit. 'Die jongens hebben spierblessures gehad. Anwar had gisteren te maken met een kleine terugslag. En ik wil dat iemand honderd procent fit start. Dan kan-ie nu eventueel invallen en zondag starten.'

Ten opzichte van het competitieduel met SC Heerenveen (5-2) zijn er desondanks twee wijzigingen, maar die dienden zich al aan. Ricardo van Rhijn (foto) begint als rechtsback, omdat Kenny Tete is geschorst voor het laatste EL-groepsduel. Jairo Riedewald keert terug in het hart van defensie, nadat hij afgelopen zaterdag tegen de Friezen nog had ontbroken door een schorsing.

Voor Van Rhijn betekent de thuiswedstrijd tegen de Noren zijn eerste basisplaats sinds 22 oktober, toen de 24-jarige Leidenaar aan de aftrap verscheen tegen Fenerbahçe. Mede doordat Ajax die uitwedstrijd met 1-0 verloor, is een zege donderdagavond (19.00 uur) niet genoeg voor Europese overwintering. Het al uitgeschakelde Celtic moet dan winnen in Turkije.

Opstelling Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Van de Beek, Klaassen; Younes, Milik, Fischer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.