De Boer: 'Het wordt lastig, maar ik wil geen angst zien'

Reacties

Frank de Boer ziet zijn ploeg als duidelijke underdog voor het duel met Paris Saint-Germain van dinsdag. De trainer van Ajax benadrukt dat dit niet betekent dat zijn spelers ontzag moeten hebben voor de tegenstander, die al zeker is van een plek in de volgende ronde van de Champions League.

De Boer: 'Het wordt lastig, maar ik wil geen angst zien'

'Als je naar de geschiedenis kijkt, is het niet reëel om te stellen dat we hier gaan winnen', aldus De Boer tijdens de persconferentie in Parijs. 'Over het algemeen behalen we weinig goede resultaten in Europese uitwedstrijden. Maar er komt een dag dat dat goede resultaat komt, dus we gaan er alles aan doen', vervolgde De Boer, die in 2011 voor het laatst een uitduel won in het miljoenenbal, toen Dinamo Zagreb met 0-2 werd verslagen.

'We vechten met APOEL Nicosia om overwintering in de Europa League. Het zou hartstikke mooi zijn om dat morgen al veilig te spelen, maar het wordt lastig', vervolgde De Boer, die met Ajax één punt meer vergaarde dan APOEL, dat morgen Barcelona ontvangt. Op de laatste speeldag van de groepsfase, op 10 december, treft Ajax de Cyprioten in Amsterdam.

'Ik wil zien dat we het tegen een grote club als PSG goed kunnen doen. Ze hebben topspelers, maar dat betekent niet dat je angst moet hebben. Juist als je bang bent speel je PSG in de kaart. Dat wil ik niet', ging De Boer verder.

De Boers collega Laurent Blanc kan morgen niet beschikken over drie belangrijke middenvelders: Marco Verratti, Thiago Motta en Yohan Cabaye. 'Maar het is afwachten of ze daardoor zwakker zijn. Op papier misschien wel, maar de spelers die als vervangers aantreden willen laten zien dat óók zij fantastisch zijn', relativeerde De Boer, die Blaise Matuidi ('grote speler'), Javier Pastore ('die kan alles met een bal') en talent Adrien Rabiot ('groot talent') tipte als waarschijnlijke bezetting van het middenrif.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.