De Boer: 'Het is niet makkelijk om zo'n muur te slechten'

Reacties

Frank de Boer heeft Ajax opgedragen om lering te trekken uit de nederlaag bij FC Utrecht. De trainer zag dat zijn ploeg moeite had om Utrecht kapot te spelen.

De Boer: 'Het is niet makkelijk om zo'n muur te slechten'

In een gezapig duel zorgde een laat doelpunt van Yassin Ayoub voor de beslissende 1-0 voor FC Utrecht. 'Hier moeten we écht van leren', concludeerde De Boer tegenover de NOS.

'Als we de kansen niet krijgen, moeten we maar 0-0 spelen', vervolgde de Ajax-coach. 'En je moet je zeker niet in de luren laten leggen door een vrije trap die je een uur van tevoren ziet aankomen.'

De Boer benadrukte vervolgens nogmaals dat het lastig is om defensief ingestelde tegenstanders te verslaan. 'Jullie denken allemaal maar dat het makkelijk is om door zo'n muur te komen. De oplossing was meer één-op-één-duels uitspelen of opportunistischer spelen. Vooral dat laatste heb ik niet gezien', besloot De Boer, die voor het eerst een competitienederlaag leed in december (W15, G1 V1). Het enige puntenverlies vóór vandaag was op 23 december 2012: 0-0 bij FC Utrecht.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.