De Boer heeft er een hard hoofd in: 'Vijf procent kans'

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer acht de kans niet zo groot dat de Amsterdammers zich bij de laatste 32 ploegen in de Europa League zullen voegen. Het lot van zijn ploeg is in handen van het al uitgeschakelde Celtic, dat Fenerbahçe moet verslaan.

De Boer heeft er een hard hoofd in: 'Vijf procent kans'

'Ik schat de kansen vijf procent dat we alsnog doorgaan in de Europa League', stelde De Boer op het persmoment in aanloop naar het laatste groepsduel, waarin donderdagavond Molde FK wacht. 'Dat is niet veel, maar je weet het nooit in voetbal. Het is net als in het casino. Meestal verlies je, maar soms win je. Hopelijk hebben we het geluk aan onze zijde. Wij moeten gewoon winnen van Molde en dan kijken we wel wat Fenerbahçe doet tegen Celtic.'

'Ik heb vooraf gezegd, en dat heeft PSV bewezen, dat we onze thuiswedstrijden moesten winnen', vervolgde De Boer, die de Eindhovenaren feliciteerde met de plaatsing voor de knock-outfase van de Champions League. 'We hadden minimaal zeven punten moeten pakken en dat gaan we niet redden. Twee keer gelijk spelen is gewoon te weinig. Daarom moeten we nu op de blaren zitten.'

Want Ajax is aan de vooravond van het laatste groepsduel afhankelijk van het resultaat in Istanbul. Daar neemt Fener het vanaf 19.00 uur op tegen het al uitgeschakelde Celtic. De Schotten wisten in vijf poulewedstrijden slechts twee punten te verzamelen, met een gelijkspel tegen de Amsterdammers en een 2-2 in eigen huis tegen de Turken, maar moeten winnen als Ajax nog een kans wil maken op een plek bij de laatste 32 clubs in de Europa League.

Om die hoop levend te houden moet Ajax zelf winnen, gezien de twee punten achterstand op Fenerbahçe. De Boer kan over een vrijwel volledig fitte selectie beschikken. 'Alleen Yaya Sanogo heeft wat lichte klachten', meldde de hoofdcoach. 'Daley Sinkgraven is nog geblesseerd.' Daarnaast is rechtsback Kenny Tete geschorst voor het cruciale duel, waardoor Ricardo van Rhijn weer een basisplaats lijkt te krijgen. Jairo Riedewald keert terug in de wedstrijdselectie. De centrumverdediger moest afgelopen weekend bij het competitieduel met SC Heerenveen (5-2 zege) geschorst plaatsnemen op de tribune.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.