De Boer haalt bezem door opstelling voor duel met ADO

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft voor de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (aftrap 16.45 uur) zijn elftal op vijf posities gewijzigd ten opzichte van het duel met Dnjepr Dnjepropetrovsk. De Amsterdammers werden donderdag na een slopende verlenging op basis van uitdoelpunten uitgeschakeld. De Boer besluit nu te rouleren met zijn jonge spelersgroep.

De Boer haalt bezem door opstelling voor duel met ADO

Zo staat Kolbeinn Sigthórsson, die last had van een knieblessure, voor het eerst sinds 6 december weer in de basis in de Eredivisie. De IJslander vormt de voorhoede van Ajax met Lasse Schöne en Ricardo Kishna. Anwar El Ghazi en Arek Milik zitten op de reservebank.

Op het Amsterdamse middenveld ontbreken Riechedly Bazoer en Daley Sinkgraven. Daardoor krijgen Thulani Serero en Lucas Andersen een basisplaats en staat Davy Klaassen rechtshalf. Voor de zeventienjarige reserve Donny van de Beek lonkt zijn debuut in Ajax 1.

In de defensie keert aanvoerder Niklas Moisander terug. Nick Viergever neemt de plaats van de geblesseerde linksback Nicolai Boilesen over, waardoor er in het centrum een plaats vrijkwam voor de 29-jarige Fin.

De opstelling van Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Viergever; Klaassen, Serero, Andersen; Schöne, Sigthórsson, Kishna.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.