De Boer gunt Sinkgraven basisplaats tegen oude club

Reacties

Daley Sinkgraven mag na vier duels als reserve tegen zijn oude club SC Heerenveen weer in de basis beginnen. Ajax-trainer Frank de Boer verkiest daarnaast Lucas Andersen boven Lasse Schöne als linksbuiten.

De Boer gunt Sinkgraven basisplaats tegen oude club

De basisplaats van Sinkgraven, die in januari de overstap maakte van Heerenveen, gaat ten koste van Thulani Serero, die start op de reservebank. Riechedly Bazoer is de controleur op het middenveld van Ajax, Davy Klaassen staat rechtsmid.

De meest opvallende keuze van De Boer was die voor Andersen als linksbuiten. Hoewel Ricardo Kishna vanwege disciplinaire redenen uit de selectie gehouden werd, kan Schöne hierdoor niet rekenen op een basisplaats. Tegen Excelsior (1-0 winst) en Dnjepr Dnjepropetrovsk (1-0 verlies) kreeg Schöne wel een plek in de eerste elf van De Boer.

Achterin voert de oefenmeester van de Amsterdammers noodgedowngen één wissel door. Nick Viergever is geschorst en hierdoor leek aanvoerder Niklas Moisander terug te keren in het centrum van de defensie. De Fin bleek in de warming-up niet fit genoeg om te starten wegens klachten aan zijn linkerenkel. Jairo Riedewald start daardoor.

De opstellingen:
SC Heerenveen: Nordfeldt; Marzo, Van Aken, Otigba, Van Anholt; De Roon, Bikel, Van den Berg; Slagveer, Uth, Larsson. 
Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen; Bazoer, Klaassen, Sinkgraven; El Ghazi, Milik, Andersen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.