De Boer geeft Van der Hoorn kans tegen Feyenoord

Reacties

Mike van der Hoorn vormt in het bekerduel met Feyenoord (aftrap 19.45 uur) het centrum van de defensie van Ajax met Joël Veltman. Hij wordt door trainer Frank de Boer gekozen als vervanger van Jairo Riedewald, die rust krijgt.

De Boer geeft Van der Hoorn kans tegen Feyenoord

Zoals aangekondigd verdedigt Diederik Boer het doel van de Amsterdammers in De Kuip. Hij mag keepen in het KNVB-bekertoernooi in plaats van Jasper Cillessen, die in de competitie en Europese wedstrijden eerste keus is.

Van der Hoorn, die dit seizoen pas twee duels in de hoofdmacht van Ajax speelde, krijgt in het duel met Feyenoord de opdracht om Michiel Kramer uit te schakelen. Hij wordt door De Boer geschikter geacht voor die klus dan Nick Viergever of John Heitinga: 'Feyenoord heeft met Kramer iemand van twee meter in de spits staan. Daar past Van der Hoorn goed bij. Bovendien doet hij het goed', aldus de Ajax-coach bij FOX Sports.

In de voorhoede keert Lasse Schöne terug. Hij vervangt Davy Klaassen, die vanwege een hersenschudding niet kan spelen. Daley Sinkgraven verhuist naar het middenveld. Viktor Fischer is net als tegen Vitesse (3-1 winst) de spits van Ajax, waardoor Anwar El Ghazi op de bank start. El Ghazi ontbrak vanwege ziekte zondag bij het competitieduel in Arnhem. 'Hij was gisteren nog slapjes op de training, dus we nemen geen risico met hem', zei De Boer.

De opstelling van Ajax: Boer; Tete, Veltman, Van der Hoorn, Dijks; Bazoer, Sinkgraven, Gudelj; Schöne, Fischer, Younes. Bank: Cillessen, Van Rhijn, Heitinga, Milik, El Ghazi, Serero, Viergever.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.